14 huhtikuun, 2024
Mistä pankkikortti lapselle? Vertailussa 9 pankkia

Mistä pankkikortti lapselle? Vertailussa 9 pankkia

Kun lapsi alkaa itsenäistymään, on pankkikortti lapselle tarpeellinen hankinta. Sen avulla hän pystyy maksamaan itse ostoksiaan ja hoitamaan päivittäisiä asioita. Eri pankeilla on erilaiset kriteerit pankkikortin ja muiden pankkipalveluiden myöntämiselle alaikäiselle. Tästä artikkelista löydät koosteen 9 pankin palveluista alaikäiselle lapselle.

Pankkikortti lapselle edellyttää tiliä

Jotta voidaan hankkia pankkikortti lapselle, se yleensä edellyttää myös tilin avaamista, elle itiliä ole entuudestaan olemassa. Lapselle tulee siis pankkikortti ja oma tili, joka on liitetty korttiin. Pankkikortti on useimmiten sellainen, jolla tehdyt ostokset veloitetaan heti. Tilin saldo ei siis voi mennä miinukselle, eikä lapsi voi tehdä ostoksia luotolla. 

Usein ainakin toisella huoltajalla on myös tili samassa pankissa mihin lapselle avataan tili, mutta tämä ei ole pakollista. Huoltajalla voi olla käyttöoikeus lapsen tiliin. Halutessasi voit siis siirtää helposti rahaa lapsen tilille oman verkkopankkisi kautta ja seurata lapsen tilitapahtumia, jos tilinne ovat samassa pankissa. Alaikäisen lapsen varoja ei saa kuitenkaan käyttää lapsen tai perheen muiden jäsenten elätykseen. 

Eri pankeilla on erilaiset kriteerit sille, milloin pankkikortti lapselle on mahdollista saada. Ikäraja voi myös vaihdella pankkikortin ja verkkopankkitunnusten kohdalla. Seuraavaksi esittelemme koottuna tunnetuimpien pankkien kriteerit pankkikortin myöntämiselle alaikäiselle. 

S-Pankki myöntää Visa Debit -kortin lapselle

S-Pankki myöntää pankkikortin 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Kortti on S-Pankki Visa Debit, jolla maksettaessa summa veloitetaan tililtä heti. Toisin sanoen, maksu ei onnistu, jos tilillä ei ole tarpeeksi rahaa. Verkkopankki on saatavilla 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. 

S-Pankki myöntää myös opintolainaa >>

Nordeasta pankkikortin voi saada 6-vuotias lapsi

Nordea myöntää Nordea Debit -pankkikortin 6-17 -vuotiaalle lapselle vanhempien tai edunvalvojien suostumuksella. Yli 15-vuotias voi hakea pankkikorttia, jos hänellä on omia ansiotuloja, joita varten hänellä on tili.

Nordealla pankkikortti lapselle tarkoittaa samalla myös käyttötilin avaamista. Verkkopankkitunnukset voi hankkia erikseen. 

OP:lla pankkikortti lapselle edellyttää 7 vuoden ikää

OP tarjoaa pankkipalveluita yli 7-vuotiaille lapsille. OP Basic kortilla voi maksaa ostokset siten, että summa veloitetaan tililtä heti. OP Debit -kortti toimii samoin, mutta sillä voi lisäksi maksaa ostoksia paikoissa, joissa maksuliikenne ei ole yhteydessä internettiin (kuten vaikkapa lentokoneessa). 

Alle 26-vuotiaille pankkipalvelut ovat maksuttomia. Vanhempi, jolla on itsellään OP:n tili sekä käyttöoikeus lapsen tiliin, voi siirtää rahaa lapsen tilille kätevästi verkkopankissa sekä mobiilissa. Pankkikortti lapselle vaatii aina käynnin konttorissa ja lapsen sekä aikuisen henkilöllisyyden todistamisen. 

Varo näitä verkkopankkihuijauksia!

Säästöpankki tarjoaa maksuttoman pankkikortin

Säästöpankki ei vaadi pankkikorttiin tiettyä ikärajaa. Säästöpankki Visa Debit Online -korttiin tarvitaan kuitenkin molempien vanhempien suostumus. Kortti on ilmainen lapsille ja nuorille, tarkemman ikärajan kortin maksullisuudelle määrittää jokainen paikallinen Säästöpankki itse. 

POP Pankin palveluhinnasto on paikallinen

Verkkopankkitunnukset voidaan tehdä POP Pankissa 10 vuotta täyttäneelle lapselle. Pankkitunnukset edellyttävä käyntiä pankin konttorissa ja molempien huoltajien suostumusta. 15-17 -vuotias voi avata tunnukset myös ilman huoltajiaan, jos hänellä on omia tuloja, kuten palkkaa tai opintorahaa. 

Pankkikortti lapselle on POP Visa Debit Online -kortti, jolla tehdyt ostokset veloitetaan heti tililtä. POP Pankin kohdalla kannattaa huomioida se, että jokainen paikallinen POP Pankki määrittelee itse palveluhinnastonsa. Siksi hinnasto kannattaa tarkistaa kyseisen pankin sivuilta.    

12 kk euriborkorko nousee – mutta kuinka paljon?

Danske bankista pankkikortti lapselle on mahdollista saada kahdella eri tavalla

MunRahat -palvelu on 8-14 -vuotiaille lapsille. Se sisältää käyttötilin, säästötilin sekä pankkikortin ja mobiilisovelluksen, jolla tilejä voi hallinnoida ja rahankäyttöä seurata. Molempien huoltajien tulee olla Danske bankin asiakkaita, jotta lapsi voi ottaa käyttöön MunRahat -palvelun.

Pankkikortti lapselle onnistuu Danske bankissa myös nuorisokäyttötilin kautta. Verkkopankkitunnusten alaikäraja on 12 vuotta. Sen sijaan pankkikortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa. Lapselle voi avata nuorisokäyttötilin vanhemman verkkopankissa ja pankkikortti lapselle luovutetaan tunnistautumisen yhteydessä pankin konttorissa. 

Handelsbanken tarjoaa pankkikortin 15-vuotiaalle

Handelsbankenissa oman tilin voi avata 15-vuotias ja sitä vanhempi. Myös pankkikortti ja verkkopankkitunnukset ovat saatavilla 15 ikävuodesta eteenpäin. Palveluiden avaaminen edellyttää käyntiä konttorilla yhdessä huoltajien kanssa.

Aktialla on 7-17 -vuotiaille sekä kortti että verkkopankki

Aktiassa huoltaja voi avata lapselle tilin huolimatta lapsen iästä. 7-17 -vuotiaille lapsille on mahdollista hankkia myös pankkikortti ja verkkopankki. Aktiassa palvelut alaikäiselle tilataan verkon välityksellä Juniorvaltakirjalla. Lapsi näkee verkko- ja mobiilipankissaan myös hänen nimissään olevat säästö- ja rahastotilit, mutta ei voi tehdä toimeksiantoja niihin liittyen ilman huoltajiaan. 

Mitä eroa on säästämisellä ja sijoittamisella?

Ålandsbankenilla pankkikortin voi saada myös alle kouluikäinen

Ålandsbankenilla tilin ja pankkikortin saamiselle ei ole ikärajaa. Pankin Primetili ja Mastercard Debit Online -kortti ovat maksuttomia. 9-vuotiaasta eteenpäin saatavilla ovat myös Ålandsbankenin digitaaliset palvelut, kuten verkko- ja mobiilipankki. 15-vuotias voi avata pankkiin oman tilin ilman huoltajiaan. 

Huom! Tiedot on koottu syyskuussa 2022. Tarkistathan tietojen paikkansapitävyyden kyseiseltä pankilta hankkiessasi pankkipalveluita lapsellesi.

Lue myös: Näiltä lainatarjoajilta voit saada nopean nettilainan >>


Muuta luettavaa muualta:

Netistä lainaa arjen tarpeisiin

Välillä tulee tilanteita, että tarvitset lainaa arjen menoihin. Jos tarvitset lainaa esimerkiksi harrastuksiin, remonttiin tai vaikka auton korjaukseen, niin tutustu eri lainoihin netistä. Netistä laina voi olla nopeampaa kuin itse konttorilla käynti.

Nettilainat.fi sivustolta löydät mm. Autolaina , Matkalaina , Yritysrahoitus , Vertaislainat ja paljon muuta tarjontaa. Käy tutustumassa nettilainat.fi sivustoon.

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus. Huawei älykello sopii naisille, miehillä ja nuorison käyttöön.

One thought on “Mistä pankkikortti lapselle? Vertailussa 9 pankkia

Vastaa