Helsingin Katajanokalle rakennettava toimitila- ja hotellihanke, Katajanokan Laituri, etenee, kun työeläkeyhtiö Varman omistukseen tulevan puisen rakennuksen asemakaava tuli lainvoimaiseksi 24.6.2021. Kesän aikana puretaan tontilla Katajanokanlaituri 4 -osoitteessa oleva varastorakennus, ja Katajanokan Laiturin rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi syksyllä. Rakennukseen suunnitellaan myös korkeatasoista hotellia.
Katajanokan Laituriksi nimettyyn rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä kaupunkilaisille avointa tilaa kuten kahvila- ja ravintolatiloja sekä konferenssitiloja.
– Olemme iloisia, että rakennushankkeemme yhdellä Helsingin hienoimmista paikoista etenee suunnitelman mukaisesti kaavan vahvistuttua. Tavoitteenamme on aloittaa Katajanokan Laiturin rakennustyöt lupaprosessin jälkeen syksyllä, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.
Hanke etenee kesällä 2021 tontilla nyt olevan Helsingin kaupungin varasto- ja toimitilarakennuksen purkamisella. Kaupungin omistuksessa oleva purettava rakennus oli alun perin rakennettu satamatoimintojen varastorakennukseksi. Uuden toimitila- ja hotellirakennuksen rakentaminen aloitetaan aikataulun mukaan syksyllä 2021. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2024.
Katajanokan Laituriin tulee korkeatasoinen hotelli, ja sen toiminnasta vastaava hotellioperaattori on valittu.
– Tulevan hotellin konseptista kertoo valittu hotellioperaattori myöhemmin. On hienoa, että sopiva yhteistyökumppani on löytynyt, Raunio sanoo.
– Helsingin kaupungin tavoitteet alueen kehittämiseksi ja puurakentamisen edistämiseksi etenevät hankkeen myötä. Katajanokan alueen muutoksen tavoitteena on luoda elävää kaupunkitilaa, ja on hienoa, että tämän hankkeen avulla pääsemme avaamaan Katajanokan rantaa helsinkiläisten käyttöön. Puusta rakennettu, kestävä ja hiilijalanjäljeltään mahdollisimman matala rakennus vastaa kaupungin tavoitteita, kertoo Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki.
Hiilineutraaliutta tavoittelevasta kiinteistöstä tulee puurakentamisen taidonnäyte
Hankkeen suunnittelua on ohjannut alusta alkaen tavoite rakennuksen elinkaaren aikaisten ilmastovaikutusten minimoimisesta. Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi Varman keskeisistä vastuullisuustavoitteista, ja Varma haluaa olla edelläkävijä pienentäessään omistamiensa kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Uuden toimitilan rakentaminen Stora Enson massiivipuuelementeistä edesauttaa ilmastotavoitteiden saavuttamista.
– Hiilineutraaliutta tavoittelevasta kiinteistöstä tulee suomalaisen puurakentamisen taidonnäyte. Rakennukselle haetaan sen valmistuttua vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti, Raunio sanoo.
– Puisessa pääkonttorissamme vastuullisuus on mukana paljon laajemmin kuin pelkästään kohteeseen haettavana ympäristösertifikaattina. Pääkonttoristamme tulee luontoa kunnioittava, energiatehokas, ihmisläheinen ja älykäs. Katajanokan Laiturin päärakennusmateriaali on puu, joka on ainoa uusiutuva rakennusmateriaali ja ympäristön kannalta ilmastoviisain valinta. Rakennus osoittaa suuntaa nykyaikaisen puunkäytön tulevaisuudelle osana kaupunkien kestävää rakentamista, sanoo Stora Enson kehityspäällikkö Antto Kauhanen.
Katajanokan Laiturista viime keväänä järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti vuosi sitten Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työ Spring. Suunnitelman mukaisesti rakennuksen Kauppatorin päätyyn tulee pieni kaupunkipuisto, kun taas meren puolelle avautuu kahvila- ja ravintolatiloja.https://www.youtube.com/embed/pOLDiuOcukEHavainnevideo Katajanokan Laituri -kiinteistöstä (6/2021)
Lähde: STT Info
Muuta luettavaa muualta
Telia 5G kartta
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.
Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta
Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.